Kategorier
Okategoriserade

Etik och Lagar

Jag tycker att GDPR, upphovsrättslagen och Creative Commons är tre väldigt viktiga lagar då alla människor har rätt till att bestämma över sig själv, sina konstverk/bilder och till exempel sina personuppgifter. När man bygger en webbsida och ska använda sig av material på nätet är det viktigt att kolla om man får använda materialet och på vilket eller vilka sätt, det kan nämligen vara väldigt begränsat. Om jag själv tagit fram material vill inte jag att andra ska kunna utnyttja det på vilket sätt som helst och kunna tjäna pengar på mitt material som kanske jag istället skulle kunna tjäna. Jag vill heller inte att andra ska kunna ta cred för till exempel en bild som jag fotat eller gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *