Kategorier
Okategoriserade

Alex Web 2.0

Syftet med projektet är att göra webbplatsen ”Alex Webb” mobilanpassad, den ska alltså se snygg ut om man till exempel går in på hemsidan via mobilen. Målgruppen är små företag och föreningar som behöver hjälp med enklare webbsidor.

De typsnitt som kommer att användas är det som är standard samt ett typsnitt som är ”Sans-Serif” vilket används i rubriken. De färger som används är guld, svart, vit och blå.

Utseende på dator
Utseende på mobil
Sidor

För att mobilanpassa hemsidan tog jag bort vissa bilder som inte behövdes och bara tog plats. Jag la även till en del kod under ”@media” som gör att css:en ändras när skärmstorleken är en viss storlek.

Förändringar:

Detta lades till i css:en för att få hemsidan snygg på mobilen.

För att testa tillgängligheten använde jag mig av WAVE:

WAVE tillgänglighet

Bilderna är skärmdumpar som jag själv tagit och är därmed i hyffsat rätt storlek från början och behöver ej komprimeras. Det lämpliga med att använda egna bilder är att man inte behöver fundera på om man får använda bilderna eller inte, storleken blir även hyffsat bra från början via skärmdumpar när de ska vara i samma storlek som skärmdumpen inne på webbplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *